• Functies

    Dakwerker

  • Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Als voorman dakdekker pannen en leien in de branche hellende daken werk je als meewerkend voorman aan het bedekken van daken. De mate waarin je leiding geeft hangt af van de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt.

  • Je geeft leiding aan één of meerdere ploegen dakdekkers en houdt toezicht
  • Je kunt organiseren, bent klantvriendelijk en veiligheidsbewust
  • Je bent bereid om opleidingen te volgen

Je werkzaamheden

Als voorman dakdekker werk je vooral in de woningbouw en in mindere mate in de utiliteitsbouw. Je werkt aan onderhoud, renovatie, restauratie en nieuwbouw. Je hoofdtaak is het bedekken van daken met pannen of leien. Daarnaast bereid je werk en materiaal voor en houd je je bezig met het slopen, repareren, onderhouden en afwerken van het dak. Het kan ook zijn dat je lekkages repareert en waterafvoeren controleert.

Je bent meewerkend voorman in een ploeg van twee tot vier dakdekkers. Het kan ook voorkomen dat je meerdere ploegen op verschillende locaties aanstuurt, dat hangt allemaal af van de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt. 
 

Je beschikt over deze eigenschappen

Als voorman dakdekker beschik je over leidinggevende en organiserende talenten. Ook hanteer je de voor het bedrijf geldende arbo- en milieuvoorschriften en maak je op voorgeschreven wijze gebruik van de veiligheidsregels. Je staat het grootste deel van de dag in de buitenlucht en werkt soms op grote hoogte. Het is belangrijk dat je gedisciplineerd bent zeer bewust van de regelgeving op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Je bent klantvriendelijk, zelfstandig en verantwoordelijk. Uiteraard ben je ook op de hoogte van de materiaalvoorschriften en richtlijnen. 

Je toekomstperspectief

Als voorman dakdekker kun je je specialiseren tot voorman dakdekker bitumen en kunststof. Ook kun je doorgroeien naar een functie als calculator, uitvoerder of werkvoorbereider. Dakdekkersbedrijven verwachten de komende jaren meer behoefte te hebben aan jong personeel.