• Functies

    Vakman Voeger

  • Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Wil jij graag direct resultaat van je werk zien? Jij voegt strakke lijnen toe aan elke gevel. De vakman voeger werkt in een ploeg aan het voegen van gevels of het voegrijp maken van gevels. In vele weersomstandigheden ben jij buiten aan het werk. Lees hier alles over de voeger. 

  • ​Je bent klantgericht en kwaliteitsbewust  
  • Je bent gedisciplineerd en veiligheidsbewust 
  • Je bent bereid een opleiding te volgen

Je werkzaamheden

De vakman voeger werkt meestal bij een voegbedrijf. Deze bedrijven richten zich op gevelwerkzaamheden in de renovatie, nieuwbouw of restauratie. 

Als voeger werk je vaak in een ploeg van twee tot vier mensen. Je belangrijkste taak is het voegen van gevels. Maar, je houdt je ook bezig met het monteren en demonteren van steigers (mits je daarvoor gecertificeerd bent), het voegrijp maken van gevels en het afwerken van gevels. Je werkt meestal in de buitenlucht, soms op grote hoogte.

Je beschikt over deze eigenschappen

Als voeger beheers je de meest gangbare voegtechnieken. Je hebt een professionele houding en bent je zeer bewust van de veiligheidsvereisten op de bouwplaats. Je werkt gedisciplineerd en bent klantgericht. Je werkt, ongeacht het weer (alleen bij vorst of harde regen wordt er meestal niet gevoegd), graag in de buitenlucht en bent niet bang voor grote hoogtes.

 

Je toekomstperspectief

De vakman voeger kan zich, na het volgen van opleidingen, ontwikkelen tot gevelbehandelaar, restauratievoeger of metselaar. Je kunt ook doorgroeien naar de functie van voorman, werkvoorbereider of uitvoerder. Uiteraard met bijbehorende beloning.