• Functies

    Vakman Metselaar

  • Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Als metselaar sta je dagelijks op de bouwplaats en ben je niet alleen aan het metselen, maar doe je veel meer. Als metselaar zie je direct het resultaat van je werk. Lees er hier alles over. 

  • Je hebt ruimtelijk inzicht en communiceert actief 
  • Je bent nauwkeurig, verantwoordelijk en productief 
  • Je bent veiligheidsbewust en bereid een opleiding te volgen

Je werkzaamheden

Als metselaar werk je bij bedrijven in de bouwsector. Dat kan een metselbedrijf zijn, maar ook een aannemersbedrijf. Je werkt voornamelijk in de woningbouw, maar ook in de utiliteitsbouw. Je werkt op bouwlocaties, zowel binnen als in de buitenlucht.

Je kerntaak is metselen, maar je bent veel breder actief. Zo bouw je steigers op (mits je daarvoor gecertificeerd bent), isoleer je muren, doe je voegwerk en reparatiewerk of assisteer je bij tegel-, beton- en stucwerk. Je werk is methodisch en routinematig, maar kan wel complex zijn. Dat is afhankelijk van de eisen aan het werk en de omstandigheden, zoals het weer of het werken op hoogte.

Je beschikt over deze eigenschappen

Een metselaar heeft een professionele beroepshouding. Je hebt ruimtelijk inzicht, kunt goed communiceren en je werkt graag in teamverband, maar ook zelfstandig kun je uit de voeten. Veiligheid voor jezelf en anderen is voor jou belangrijk en je bent op de hoogte van de regelgeving op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Natuurlijk vind je het lekker om in de buitenlucht te werken. 

Je toekomstperspectief

Als metselaar met ervaring en aanvullende opleidingen kun je doorgroeien tot het aanspreekpunt van je ploeg met bijbehorende beloning. De metselbranche verwacht de komende jaren veel behoefte te hebben aan kwalitatief goed personeel.