• Functies

    Lijmer

  • Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Als lijmer ben je voornamelijk bezig met specialistisch kalkzandsteen en gasbeton lijmwerk. Je werkt vaak in een ploeg en kunt aanspreekpunt van deze ploeg zijn. Hieronder ontdek je het functieprofiel van de lijmer. 

  • Je denkt vooruit 
  • Je bent veiligheidsbewust en professioneel 
  • Je kunt omgaan met wisselende weersomstandigheden

Je werkzaamheden

Een lijmer voert specialistisch kalkzandsteen en gasbeton lijmwerk uit. Dit zijn standaard werkzaamheden die je routinematig uitvoert. Het kan complex werk zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, wisselende werkomgeving of werken op hoogte. Ook het vooruit denken, opperen en stellen van de kimlaag maken het werk ingewikkelder. 

Je werkt meestal in een ploeg, waarvoor je ook het aanspreekpunt kunt zijn. Vrijwel altijd werk je in de woningnieuwbouw en utiliteitsnieuwbouw. Soms zul je ook in onderhoud-, renovatie- of restauratieprojecten werkzaam zijn. 

Je beschikt over deze eigenschappen

Als lijmer ben je verantwoordelijk voor je eigen werk. Je bent gemotiveerd en kwaliteitsbewust. Je bent professioneel en let altijd op de veiligheid voor jezelf en je collega’s. Je bent bekend met de regelgeving op het gebied van arbo en milieu en handelt daarnaar.

Je toekomstperspectief

De lijmer kan op basis van ervaring en sociaal-communicatieve kwaliteiten uitgroeien tot het aanspreekpunt van de ploeg. Ook kun je doorgroeien naar de functie van metselaar of andere vakgerelateerde functies.