• Functies

    Dakwerker

  • Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Als leidekker werk je samen in een ploeg aan het dekken van daken met natuurleien. Een echt ambacht dat je als zelfstandige of in dienst bij een dakdekkersbedrijf kunt uitvoeren. Hier lees je er alles over. 

 

  • Je bent kwaliteitsgericht, nauwkeurig en veiligheidsbewust
  • Je bent bereid een opleiding te volgen 
  • Je werkt graag op bijzondere, monumentale projecten

Je werkzaamheden

Een dakdekker leien oefent een echt ambacht uit: je bedekt daken met natuurleien. Ook het uitvoeren van zink- en loodwerk en timmerwerkzaamheden aan het dak behoren tot je werkzaamheden. 

 

Je werkt aan verschillende projecten, maar extra bijzonder is dat je als dakdekker leien vaak op enorm interessante projecten werkt. Denk aan restauratie of renovatie van monumentale panden, onderhoud van appartementencomplexen of nieuwbouwprojecten. Je werkzaamheden zijn divers: je bereidt materiaal en werk voor, werkt aan het onderdak, sloopt oude daken, bedekt het dak en werkt het af. Het kan ook zijn dat je lekkages repareert en waterafvoeren controleert.
 

Je beschikt over deze eigenschappen

Als dakdekker vind je het lekker om in de buitenlucht te zijn en ben je niet bang om op hoogte te werken. Erg belangrijk in dit beroep is discipline en een professionele houding. Veiligheid staat altijd voorop en je werkt nauwkeurig en bent kwaliteitsbewust. Je draait je hand niet om voor het bijhouden van materiaalvoorschriften en de nieuwste regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. 
 

Je toekomstperspectief

Als dakdekker kun je, na het volgen van de nodige opleiding, doorgroeien naar de functie van voorman, uitvoerder of werkvoorbereider. Dakdekkersbedrijven verwachten de komende jaren meer behoefte te hebben aan jong personeel. De kansen op een baan en de arbeidsvoorwaarden in deze sector lijken dus gunstig.