• Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Als gevelbehandelaar heb je een belangrijke rol in het onderhoud van gebouwgevels. Je reinigt, conserveert en beschermt gevels. Je werkt voor bedrijven die zich richten op gevelwerk in de nieuwbouw, renovatie of restauratie.

  • Je bent kwaliteitsgericht, veiligheidsbewust en nauwkeurig 
  • Je werkt graag in de buitenlucht en hebt geen hoogtevrees
  • Je bent bereid om opleidingen te volgen

Je werkzaamheden

Een gevelbehandelaar werkt aan renovatie- en nieuwbouwgevels. Soms werk je ook aan restauratiegevels. Vaak werk je in een ploeg met één tot drie collega’s. Je reinigt, conserveert en beschermt gevels. Om dat te kunnen doen beheers je de nodige technieken. Ook andere taken, zoals reparatie van metselwerk, nareiniging van glas, het voegrijp maken van gevels of het monteren van steigers (mits je daarvoor gecertificeerd bent) kunnen tot je werkzaamheden behoren. 

Je beschikt over deze eigenschappen

Je werkt als gevelbehandelaar het grootste deel van de dag in de buitenlucht. Vaak sta je op een steiger en soms werk je op grote hoogte. Hoogtevrees is dus geen handige eigenschap voor jou. Je bent sociaal en komt met verschillende mensen in contact. Je bent klantgericht, kwaliteitsbewust en gedisciplineerd. Ook ben je je zeer bewust van de veiligheid en de regelgeving op het gebied van arbo en milieu.

Je toekomstperspectief

De gevelbehandelaar kan zich verder ontwikkelen in de richting van voeger, restauratievoeger of metselaar. Ook kun je doorgroeien naar de functie van voorman, uitvoerder of werkvoorbereider.