• Functies

    Dakwerker

  • Plaats

    Landelijk

  • Gepubliceerd op

Als dakdekker pannen werk je in de branche hellende daken aan het bedekken van daken met pannen. Dit doe je altijd samen met collega’s in een ploeg. Je werkt voor een dakdekkersbedrijf of als zelfstandige.

  • Je hebt geen hoogtevrees en werkt graag in de buitenlucht
  • Je bent kwaliteitsgericht, veiligheidsbewust en nauwkeurig
  • Je werkt graag in de buitenlucht

Je werkzaamheden

Als dakdekker pannen bedek je de uitwendige scheidingsconstructie met pannen. Ook werk je soms met andere dakbedekkingen, zoals van bitumen of kunststof materialen. Daarnaast voer je werkzaamheden als zink-, loodwerk en timmerwerkzaamheden uit. 

Je werkt met name in de woningbouw (nieuwbouw, renovatie, onderhoud en restauratie). Je belangrijkste werkzaamheden (naast het bedekken van daken met pannen) bestaan uit het voorbereiden van werk en materiaal, voorbereidingswerkzaamheden aan het dak uitvoeren en het repareren, onderhouden en afwerken van het dak. 

Je beschikt over deze eigenschappen

Je werkt op daken en dus vind je het prettig om buiten aan de slag te zijn. Je bent natuurlijk niet bang om op grote hoogtes te werken. Je bent fit en kunt met verschillende mensen communiceren. Je bent professioneel, erg gedisciplineerd en je bewust van de veiligheidseisen. Je werkt nauwkeurig en kwaliteit staat bij jou voorop. 

Als dakdekker vind je het lekker om in de buitenlucht te zijn en ben je niet bang om op hoogte te werken. Je bent fysiek sterk, want het werk kan zwaar zijn. Erg belangrijk in dit beroep is discipline en een professionele houding. Veiligheid staat altijd voorop en je werkt nauwkeurig en bent kwaliteitsbewust. Je bent bekend met de regelgeving op het gebied van milieu en arbo.

Je toekomstperspectief

Als dakdekker pannen kun je je verbreden in de richting van bitumen, leien of metalen dakbedekking. Ook kun je doorgroeien naar de functie van voorman, uitvoerder of werkvoorbereider. Dakdekkersbedrijven verwachten de komende jaren meer behoefte te hebben aan jong en kwalitatief goed personeel.